A Tavirózsa Egyesület pert nyert a Jobbik ellen PDF Nyomtatás E-mail
2014. március 19. szerda, 22:14

2010 őszén Szalontai Boldizsár, a Jobbik Veresegyházért jelenlegi önkormányzati képviselője a Tavirózsa Egyesülettel, és két alelnökével (Tatár Sándorral és Rekvényi Lászlóval) kapcsolatosan valótlan és sértő állításokat tett közzé az "Ébresztő" című lapban. Az érintettek pert indítottak az ügyben.

A Fővárosi Ítélőtábla 2014. január 16-án hozta meg jogerős ítéletét, melyben arra kötelezte Szalontai Boldizsár alperest, hogy a Veresi Krónika című lapban, az ítélet jogerőre emelkedését követő első megjelenő lapszámban saját költségén jelentesse meg az alábbiakat:

"Közlemény

A Veresegyházon megjelent, az általam felelős kiadóként megjelentetett Ébresztő című lap 2010. szeptemberi számában valótlanul híreszteltem, hogy Tatár Sándor, a Veresegyház Város Önkormányzata Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elnökeként a Tavirózsa Egyesületet érintő pályázatot elbírálta, értékelte.

Szintén valótlanul híreszteltem, hogy a Tavirózsa Egyesület a 2009. évi pályázatához kötődő ÖKO-LOGIKA társasjátékért trükkös teljesítésigazolással jutott az önkormányzati támogatáshoz.

Valótlanul híreszteltem, hogy Rekvényi László tagja volt a BM III-as főcsoportfőnökségnek, és mint III/III-as ügynök annak működésében részt vett.

A valótlan és sérelmes állítások miatt Tatár Sándortól, Rekvényi Lászlótól és a Tavirózsa Egyesülettől elnézést kérek.

Szalontai Boldizsár"

Módosítás dátuma: 2014. március 20. csütörtök, 10:00