A Legfelsőbb Bíróság szerint is valótanságot állított a polgármester PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --
2010. június 29. kedd, 11:27

Mint korábbi cikkünkben írtuk, a Fővárosi Ítélőtábla tavalyi ítéletében helyreigazító sajtóközlemény közzétételére kötelezte Veresegyház város polgármesterét, mivel egyesületünkről valótlanságot állított a nyilvánosság előtt a veresegyházra tervezett Becton-Dickinson fecskendőgyár kapcsán.
Pásztor Béla felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a jogerős ítélet ellen, melyet a Legfelsőbb Bíróság 2010. június 2-án kelt ítéletében elutasított, és megállapította, hogy a polgármester megsértette az egyesület jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát. Az ügy véglegesen lezárult, az ítélet ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

A polgármester valótlanságot állított a Tavirózsa Egyesületről, amikor a lakossági fórumon, a Kossuth Rádióban és a Duna TV-ben azt nyilatkozta, hogy az egyesület a környezeti hatásvizsgálati egyeztető tárgyaláson semmiféle kifogást nem emelt a fecskendőgyár környezeti hatástanulmányával kapcsolatban.
A valóságban egyesületünk a szennyvíztisztító rekonstrukciójára és bővítésére vonatkozó ígéreteket és nyilatkozatokat nem fogadta el. Ezt követően a Tavirózsa Egyesület a környezetvédelmi engedélyt bírósági úton megtámadta.

A meghiúsult beruházás ügyéről részletesen az Agglomerációs füzetek I. számában olvashat. Az Agglomerációs füzetek I. és II. száma nyomtatott formában díjmentesen (postaköltség megfizetése mellett) megrendelhető a Tavirózsa termékek oldalon.

Egy grafika régi honlapunkról, a fecskendőgyár elleni tiltakozás idejéből (a jövő: ipar- vagy turizmusfejlesztés?):

Módosítás dátuma: 2018. október 17. szerda, 14:15