BejelentkezésTavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület honlapja
Elkerülő út – számít a veresi lakosság véleménye? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   
2017. november 02. csütörtök, 22:03

A 2017. május 22-én Pásztor Béla Veresegyház Város polgármestere lakossági fórumot tartott az Ivacsok lakóterület közelébe (attól nyugatra) tervezett, M3-as autópálya felé vezető elkerülő úttal kapcsolatosan (térkép). A Harangkút utcában tartott fórumon – melyről emlékeztető, vagy jegyzőkönyv sem készült – igen kevés konkrétum hangzott el.

2017. június 23-án tiltakozó veresegyházi lakosok 126 aláírással ellátott petíciót adtak át Bobál Imrénének, az Ivacsok önkormányzati képviselőjének (utána még további 25 db. aláírás gyűlt össze a nyár folyamán). A lakosság kérte az elkerülő út kapcsán rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását még június folyamán, azonban sem a képviselő Asszony, sem Pásztor Béla Polgármester Úr nem tett eleget a kérésnek a mai napig.

(képünk illusztráció!)

A lakosság a petícióban (letöltés) kérte, hogy:

- az elkerülő úttal kapcsolatos minden közérdekű adat legyen elérhető,

- a tervezett, lakóházakhoz közel (100-130 m-re) vezető, potenciálisan jelentős zajterhelést és levegőszennyezést okozó nyomvonal helyett a GE Kisrét utcai telephelyétől, és az Álomhegyi-tározótól nyugatra húzódó nyomvonalat válassza a képviselő-testület,

- a tervezett elkerülő út későbbi túlterhelésének, illetve személygépkocsi állomány további jelentős növekedésének elkerülése érdekében az önkormányzat – a folyamatban lévő ügyek kivételével – azonnali hatállyal függessze fel az új lakóövezetek kialakítását, illetve a lakóövezetekben tervezett telekértékesítéseket.

Módosítás dátuma: 2017. november 03. péntek, 20:11
Bővebben...
 
Háttér információk a Veresegyházon tervezett elkerülő út kapcsán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   
2017. június 09. péntek, 09:48

Napjainkban csúcsidőben rendszeres dugók alakulnak ki a veresegyházi főutakon. Ennek elsődleges oka az, hogy 1990 óta közel háromszorosára duzzadt a település népességszáma az önkormányzati parcellázások, új lakóterületek kialakítása következtében. A személygépkocsik száma becslések szerint 1996 és 2017 között 4,5-szeresére nőtt (1800-ról 8000 db-ra). Súlyosbítja a problémát, hogy nem csak Veresegyház, hanem a környező települések is terjeszkednek (igaz, kisebb mértékben) a zöldterületek rovására, és a térség vállalkozásainak száma is jelentősen növekedett.

Amennyiben tovább folyik a növekedés, Veresegyház lakónépessége az elkövetkező

években meghaladhatja a 20.000 főt. Ez ellentétben áll a Településfejlesztési Koncepció

távlati célként előírt 18.000 fős számával, melyet már 2017-ben el is ért a város.*

Módosítás dátuma: 2017. június 10. szombat, 21:07
Bővebben...