BejelentkezésTavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület honlapja
Megelégelték a "MONDI-szagot" a szadai lakosok! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   
2020. május 15. péntek, 07:33

 

A Tavirózsa Egyesület közleménye
Budapest, 2020. május 14., csütörtök (OS - Országos Sajtószolgálat)
Megelégelték a "MONDI-szagot" a szadai lakosok!
A Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület segítségével a lakosság birtokvédelmi eljárást kezdeményez a MONDI GROUP szadai gyáregységével szemben.
"MONDI-szag" – így nevezik azt a szúrós, orr- és torok nyálkahártyát irritáló szagot, melyet a MONDI GROUP műanyag csomagolóanyagokat gyártó vállalat szadai üzeme bocsát ki a légkörbe. Kizárólag a napi szerencsétől (időjárástól, széliránytól és –erősségtől) függ, hogy mikor, melyik területen kényszerülnek lakásba, zárt ablakok mögé a csendes, gyümölcsfás és virágos zöldövezet lakói. Ezt megelégelve kérték fel képviseletükre egyesületünket. A gyárral folytatott tárgyalásaink azonban sajnos nem vezettek eredményre. Az üzem által megrendelt vizsgálat szerint, mindenben megfelelnek a rájuk érvényes légszennyezettségi határértékeknek, ezért nem ismerik el az érintett lakosság több hónapos megfigyelésein alapuló megállapításokat. A Tavirózsa Egyesület nem fogadja el a gyár álláspontját, és kétségbe vonja a lefolytatott vizsgálati módszert, és az arra alapozott felelősség-elhárítási kísérletet. Az elvégzett vizsgálat ugyanis nem alkalmas a bűz mérésére, márpedig bűz az van! Ez a sokak életminőségét megkeserítő állapot pedig nem tartható fenn. Ezért egyesületünk birtokvédelmi és egyéb hatósági eljárásokat kezdeményez a lakók érdekében.

Módosítás dátuma: 2020. május 15. péntek, 07:51
 
Lakossági petíció - Függesszék fel a veresegyházi lakóterületek növelését! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   
2019. december 12. csütörtök, 09:29

FIGYELEM!

Az aláírásgyűjtés 2020. január 30-án lezárult és átadásra került Veresegyház Város Önkormányzatának 667 db online és papíron gyűjtött aláírás! A Tavirózsa Egyesület ezúton köszöni meg a sok támogatást!

Ettől kezdve a Tisztelt Képviselő-testületnél, illetve a képviselőknél pattog a labda a tekintetben, hogy egy soron következő képviselő-testületi ülésen a petícióban foglaltakat érvényesítik -e döntésük során. Bízunk abban, hogy a T. Képviselők megértik a petíció üzenetét, és - gyermekeink, unokáink érdekeit is figyelembe véve - olyan döntést hoznak, mellyel hosszú távon élhető/fenntartható település marad Veresegyház, az otthonunk.

Amennyiben esetlegesen maradtak még aláírt gyűjtőívek a petíció kapcsán, úgy azt kérjük eljuttatni egyesületünkhöz. Kapcsolatfelvétel: http://tavirozsa-egyesulet.hu/index.php/kapcsolat

Köszönjük!

Módosítás dátuma: 2020. január 31. péntek, 09:50
Bővebben...