BejelentkezésTavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület honlapja
Veresegyház jövője – az önkormányzati választási eredmények tükrében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tatár Sándor   
2019. október 15. kedd, 09:53

(A strandot üzemeltető Wekerle János megrendelésére, Pádly Aladár által készített plakát, az 1930-as évekből)

Elöljáróban engedjék meg, hogy megköszönjem az ÉVÖGY színeiben rám adott szavazatokat – ezt a bizalmat a választási eredménytől függetlenül a továbbiakban is szolgálni kívánom. Egyben gratulálok az újonnan megválasztott képviselő-testület tagjainak – és úgy, ahogy a korábbiakban is – felajánlom szakmai és kapcsolati tőkémet annak érdekében, hogy Veresegyház hosszútávon élhető település maradjon.

Az eredményeken, illetve a szavazatok megoszlásán sajnos megmutatkozik a változást akaró szervezetek összefogásának hiánya (arányuk átlagosan 62% volt a 8 választókerületben). Tekintettel arra, hogy a korábbi ciklusokhoz képest érdemi változás nem történt nem nehéz felvázolni, hogy Veresegyház milyen irányba megy tovább.

Módosítás dátuma: 2019. október 15. kedd, 10:24
Bővebben...
 
Bemutatkozik Dr. Tatár Sándor, az ÉVÖGY képviselőjelöltje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   
2019. október 01. kedd, 12:23

(Fotó: Faültetés veresi ovisokkal)

 

Tisztelt veresegyházi Polgárok!

Biológus, táj- és természetvédelmi szakértő, a Tavirózsa Egyesület alapító tagja (1996-) és alelnöke vagyok. Nős vagyok, két kislányom és egy kisfiam van. Szüleim malom-tó parti nyaralója révén 1973 óta kötődöm Veresegyházhoz. A tó különleges élővilága – és veszélyeztetettsége – már kisgyermekkoromban megalapozta a természet védelme iránti elhivatottságomat. 2006 és 2010 között a Tavirózsa Egyesület önkormányzati képviselője, a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke voltam.

Célom, hogy Veresegyház elinduljon a fenntartható fejlődés útján, melynek fontosabb elemei a közintézmények és a közutak zsúfoltságának csökkentése, a zöldterületek megőrzése/növelése, és a klímaváltozás helyi hatásainak mérséklése a lakosság aktív bevonásával. Véleményem szerint a környezetünket veszélyeztető iparosítás helyett ideje élni Veresegyház ökoturisztikai lehetőségeivel, melynek központi elemei a tavak, ezen belül is a Malom-tó strandjának és környékének megújítása.

Kiemelt fontosságúnak tartom a lakosság és a civil szervezetek tájékoztatását, bevonását a településfejlesztésbe. Meggyőződésem, hogy gyermekeinkre élhető várost kell hagynunk, a jelen értékeire alapozva.

 

Kérem, támogassák alább olvasható programunkat, annak érdekében, hogy városunk

hosszú távon élhető maradjon gyermekeink számára is!

Tisztelettel és köszönettel:

Dr. Tatár Sándor s.k.

az ÉVÖGY képviselőjelöltje

8. sz. választókerület (Laposok, Tópart keleti része, Ivacsok)

- a Tavirózsa Egyesület támogatásával -

 

A Tavirózsa Egyesület 7 pontos programja Veresegyház fenntartható fejlődésének megalapozása érdekében (lásd a következő oldalt!)

Módosítás dátuma: 2019. október 02. szerda, 20:28
Bővebben...