Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület honlapja
Újjászületett a Veresegyházi Tavak Tanösvény PDF Nyomtatás E-mail
2022. október 25. kedd, 10:22

2005. május 25.: a Tavirózsa Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal és a WWF Magyarországgal együttműködve átadja a tavak körül kialakított tanösvényét. A társadalmi munkában létrehozott tanösvényünk anyagköltségéhez a 2004-ben nagy sikerrel megrendezett Tavirózsa Bál bevételei teremtették meg a fedezetet. Az eseményrõl a Duna TV, a Kossuth Rádió, az Élet és Tudomány cikke, és a National Geographic honlapja is hírt adott.

Túravezetéseinket nem hirdetjük, de mai napig így is összesen közel 7 000 fõ vett részt rajtuk, az óvodás korosztálytól a nyugdíjasig, a hátrányos helyzetűektõl az árvízkárosultakon át, a sérült gyermekekig. Sok esetben távoli településekről (pl. Győrből) is érkeztek hozzánk látogatók, de külföldi diákokat is fogadtunk már. Az oklevelekkel elismert sétákat Ádám Szilvia, Boros Gábor, dr. Krenedits Sándor, Piros Zoltán, Rekvényi Ágnes és dr. Tatár Sándor tartották.

Lepkeröptetés ovisokkal

Módosítás dátuma: 2022. október 25. kedd, 10:37
Bővebben...

Megalakult a Zöld Összefogásért Mozgalom (ZÖM) PDF Nyomtatás E-mail
2022. február 21. hétfő, 21:45

A 2022. február 06-án alakult ZÖM célja a civil szervezetek, csoportok és aktivisták összefogása a Budapest Agglomerációt érintő társadalmi- és környezeti problémák helyi és térségi megoldásának elősegítésére, a fenntartható jövő érdekében. Az alapító Pest megyei civil szervezetek, csoportok egyetértenek abban, hogy településeik és tágabb lakókörnyezetük, életkörülményeinek védelme közösen, egymást segítve, hatékonyabban valósítható meg. Ennek érdekében keresik a kapcsolatokat azokkal az állami intézményekkel, települési önkormányzatokkal, társadalmi, politikai szervezetekkel, amelyekkel a közös érdekek mentén együttműködve elősegíthetik az agglomerációs gondok, problémák megoldását.

Várjuk a csatlakozó szervezetek, csoportok és aktivisták jelentkezését!

A csatlakozási kérelem formanyomtatványa az alábbi dokumentum 1. sz. mellékletében található:

A ZÖM Együttműködési Szabályzata

Módosítás dátuma: 2022. február 27. vasárnap, 18:51