Lakossági petíció - Függesszék fel a veresegyházi lakóterületek növelését! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   
2019. december 12. csütörtök, 09:29

FIGYELEM!

Az aláírásgyűjtés 2020. január 30-án lezárult és átadásra került Veresegyház Város Önkormányzatának 667 db online és papíron gyűjtött aláírás! A Tavirózsa Egyesület ezúton köszöni meg a sok támogatást!

Ettől kezdve a Tisztelt Képviselő-testületnél, illetve a képviselőknél pattog a labda a tekintetben, hogy egy soron következő képviselő-testületi ülésen a petícióban foglaltakat érvényesítik -e döntésük során. Bízunk abban, hogy a T. Képviselők megértik a petíció üzenetét, és - gyermekeink, unokáink érdekeit is figyelembe véve - olyan döntést hoznak, mellyel hosszú távon élhető/fenntartható település marad Veresegyház, az otthonunk.

Amennyiben esetlegesen maradtak még aláírt gyűjtőívek a petíció kapcsán, úgy azt kérjük eljuttatni egyesületünkhöz. Kapcsolatfelvétel: http://tavirozsa-egyesulet.hu/index.php/kapcsolat

Köszönjük!

A zöldterületek csökkenése, a lakóterületek, illetve a lakónépesség – és ezzel együtt a gépjárműforgalom – növekedése miatt Veresegyház város élhetősége forog kockán. Erdeink egyre fogynak, csúcsidőben fővárosi szintű dugók alakulnak ki, közintézményeink egy része túlzsúfolt.

Csak a Ligetek térségébe tervezett ingatlanfejlesztés (+179 új lakás) és a városban még beépítetlen telkek (956 db) jelentős, várhatóan mintegy 3-4000-fős lakosságszám- és 1700 db-os személygépkocsi állománynövekedéshez vezethetnek. Veresegyház lakónépessége így a jelenlegi 18 000 főről 22 000 főre emelkedhet.

Ezek a problémák az újonnan betelepülteket és a régóta itt élőket egyaránt érintik.

Alulírott magyar állampolgárok és szervezetek a fenti gondok súlyosbodásának megelőzése érdekében ezúton indítványozzuk az alábbi döntések (rendeletmódosítások és határozatok) meghozatalát Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületétől:

1. Az önkormányzat legkésőbb 2020. januári 20-ai hatállyal – a folyamatban lévő ügyek kivételével – határozatlan időre függessze fel a lakóövezetek kialakítását, illetve a lakás célú telekértékesítéseit.

2. Az önkormányzat legkésőbb 2020. januári 20-ai hatállyal – a folyamatban lévő ügyek kivételével – határozatlan időre függessze fel a további belterületbe vonásokat.

 

A PETÍCIÓ ITT ONLINE ELÉRHETŐ:

https://www.peticiok.com/fuggesszek_fel_a_veresegyhazi_lakoteruletek_noveleset

ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV LETÖLTÉSE

Figyelem! Egy személy csak egy aláírást adhat le online úton vagy papíron!

Papír alapú aláírásgyűjtés: Lovas Edit (70 509 9170, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

A városfejlesztési problémákról bővebb információ érhető el a Tavirózsa Egyesület honlapján:

http://tavirozsa-egyesulet.hu/index.php/component/content/article/34-cikkek/159-meddig-nohet-veresegyhaz-lakossagszama

Módosítás dátuma: 2020. január 31. péntek, 09:50
 

Tavirózsa a Facebook-on!