No Tesco PDF Nyomtatás E-mail
Írta: --   

 

Nem épülhet Tesco áruház Szada és Veresegyház között       

A Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület álláspontja szerint nem épülhet meg az a mintegy 6.000 m2-es áruház, amelyet a Tesco Szada község területén (a gödöllői Tesco-tól kb. 3 km-re), Veresegyház közvetlen határára tervezett.
A beruházó tervei szerint a 4.000 m2-es áruházzal együtt 100 db 20 m2-es üzlethelyiséget kínálnak bérhelyiségként kiskereskedelem és szolgáltatások céljaira. Az üzlet komplexum 24 órás nyitva tartással üzemelne, a vásárlók fogadását mintegy 350 férőhelyes parkolóval és benzinkút telepítésével biztosítanák.

A Tavirózsa Egyesület álláspontja szerint ezek a tervek azonban jogszerűen nem valósíthatók meg, mivel a leendő Tesco áruház a szennyező, és ezért évek óta működési engedéllyel sem rendelkező térségi szennyvíztisztítóra nem köthet rá.

E mellett az építési terület és az illegálisan feltöltött környezetének csapadékvíz elvezetése sem megoldott, így a jelentős területburkolással járó beépítés elöntéssel fenyegeti Veresegyház déli lakóterületeit. További gondot jelent, hogy az új áruház a napjainkban is túlterhelt úthálózaton jelentős és folyamatos zajterheléssel járó többletforgalmat generálna.
A körülmények ismeretében meglepő, hogy a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség környezetvédelmi határozatában hozzájárult a beruházáshoz. A Tavirózsa Egyesület ügyfélként panasszal élt az elsőfokú határozattal szemben, melynek elbírálása folyamatban van.
A tervezett beruházásnak az említett környezetvédelmi problémákon túl káros gazdasági és szociális hatása is lenne, mivel végérvényesen tönkre tenné Veresegyház híres piacának, illetve Veresegyház, Szada és a környező települések kiskereskedőinek, szolgáltatóinak zömét.

Tekintettel a jogszabálysértésekre és a várható káros következményekre a Tavirózsa Egyesület minden törvényes eszközzel fellép a beruházás megakadályozása érdekében.


További információk:
Tatár Sándor
(70) 210-1242

Cikkek, információk, bírságok a Tesco kereskedelmi gyakorlata kapcsán:

Tudatos Vásárló Cégmérce (a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján)

Elvérzett kisvállalkozások perlik a Tescót

Kiváncsiak vagyunk véleményére, ezért éljen a lehetőséggel, és szavazzon a honlapunk főoldalán feltett, Tesco-beruházással kapcsolatos kérdésünkre!

 Itt hallgathatja meg egyesületünk részletesebb álláspontját, mely a Kossuth Rádió Zöldövezet c. műsorában hangzott el (2010. január 13., 15.22-15.30 óra között):

 

 

 

Itt hallgathatja meg a Tesco képviselőjének álláspontját, mely a Kossuth Rádió Zöldövezet c. műsorában hangzott el (2010. január 14., 15.22-15.30 óra között):

A Tavirózsa Rádió Tesco műsora 
 

Tavirózsa a Facebook-on!