BejelentkezésTavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület honlapja
ÜLTESS ERDŐT A MADARAKKAL! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tatár Sándor   
2021. december 03. péntek, 13:58

Szajkós erdőfelújítás a veresi Fenyvesben – 2021. december 4., 9.30 óra

Erdő szerte azt szajkózzák, hogy veresi és szadai emberek madarakkal összefogva (!) tölgyerdőt fognak ültetni a Pamut-tó melletti Fenyvesben.

Mi a csuda fog történni a határban?!

Régóta ismert, hogy a szajkók ősszel és télen nagy mennyiségű tölgymakkot ásnak el élőhelyük környékén. A makkok egy részét elfogyasztják, a maradékból azonban tavasszal kicsíráznak a kis tölgyfa csemeték. Egy friss kutatás szerint Európában vannak olyan erdők, ahol a fák több mint a felét a szajkók ültették.

Az 1950-es években telepített, közel 49 hektár kiterjedésű erdei fenyves már öregedőben van, egyre több a kidőlt fa, ezért időszerű a felújítása. Ehhez a Tavirózsa Egyesület a Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai támogatásával 2021. december 4-én lakossági akciót szervez, melynek során 10 db tálcát helyezünk ki és töltünk fel a csertölgy makkjaival.

 

Módosítás dátuma: 2021. december 03. péntek, 14:33
Bővebben...
 
Javaslatok a Malom-tó körüli sétány létrehozására PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tatár Sándor   
2021. április 17. szombat, 13:41

 

Javaslatok a Malom-tó körüli sétány létrehozására

A Malom-tó körüli utak (nyugati part, keleti part: Találkozók útja) és környezetük rendezése iránt jelentős a társadalmi igény, különös tekintettel arra, hogy sokak kedvelt rekreációs területe. Az esős időben sáros, száraz időben pedig poros útszakaszok és a kulturált utcabútorok (pl. padok, asztalok, szemetesek) hiánya régóta megoldandó problémák. A Tavirózsa Egyesület ezért az alábbi javaslatokat teszi az önkormányzatnak.

(képünk illusztráció!)

Módosítás dátuma: 2021. április 17. szombat, 18:35
Bővebben...